Erhverv

All Ears TM skaber jobs for synshandicappede ved at lytte med hjertet

All Ears er en meget anderledes og rendyrket socialøkonomisk virksomhed med en bæredygtig forretning, der lytter med hjertet og ikke findes magen til, fortalte direktør og ejer Emil Utzon på virksomhedsbesøget, hvor Glostrup Kommune og Erhvervshus Hovedstaden sammen besøgte All Ears. Med på virksomhedsbesøget er fra Glostrup Kommune borgmester Kasper Damsgaard, centerchef Dorte Jarratt og erhvervsambassadør Dorthe Kjerulf. Fra Erhvervshus Hovedstaden deltager adm. direktør Katrine Paaby Joensen, konsulentchef Flemming Troelsen og forretningsudvikler Lars Danscher. Foto: Erhvervshus Hovedstaden

Den socialøkonomiske telemarketingvirksomhed All Ears TM er et godt eksempel på, at det kan lade sig gøre at forene forretning og socialt ansvar på almindelige markedsvilkår. Virksomheden, der har specialiseret sig inden for fundraising, marketing og kundeservice og fået strategisk sparring af Erhvervshus Hovedstaden, er i vækst og skaber nye ordinære job og flexjob inden for dialogbaseret telemarketing for blinde og synsudfordrede phonere.

All Ears TM har lige budt to nye blinde medarbejdere velkommen i callcenteret på Stationsparken 25 i Glostrup og har også ansat tre synshandicappede, der starter op i den næste måneds tid. De nye phonere skal arbejde med fundraising og mødebooking.

Den gode nyhed om vækst får gæsterne fra Glostrup Kommune og Erhvervshus Hovedstaden, da de sammen besøger virksomheden, som i 2022 har fået sparring om forretningsudvikling af Erhvervshus Hovedstaden. Virksomheden har rygende travlt, fortæller direktør og ejer Emil Utzon, der for 10 år siden selv blev synshandicappet af en øjensygdom på nethinden, der gjorde ham blind som 30-årig:

– Hos os vender vi det til en styrke, at du har et fysisk handicap. 70 procent af medarbejderne hos os har et synshandikap, og yderligere 10 procent har andre funktionsnedsættelser. Vores mission er at uddanne og ansætte blinde og svagtseende, som står uden for arbejdsmarkedet på grund af deres synshandicap, så de får fast arbejde. Vi brænder for at skabe nye arbejdspladser til den her målgruppe, som er alvorligt udfordret på mange måder i hverdagen på grund af deres manglende syn, der fx begrænser deres mobilitet og sociale handlemuligheder, siger Emil Utzon.

All Ears kunder er først og fremmest humanitære og velgørende organisationer samt patientforeninger og miljøorganisationer.

– Vi ser os selv som en brumbasse, der ikke skulle kunne flyve! Men vi suser afsted. Vi er en velkonsolideret virksomhed og har ikke problemer med at få nye kunder. Vi hjælper fx Læger uden Grænser, PlanBørnefonden, WWF Verdensnaturfonden, FN’s flygtningeorganisation UNHCR samt en række af landets store og mellemstore virksomheder med forskellige telemarketingopgaver, fortæller Emil Utzon og fortsætter:

– Kunderne sætter pris på, at phonerne er trænede i at lytte med hjertet og udviser empati gennem telefonen og ikke holder en mekanisk salgstale. Det kan de, fordi de er modne og erfarne mennesker og toptrænede i at bruge deres ører i en nærværende og tillidsskabende samtale med andre mennesker.

Overskuddet skal bruges på at skabe nye faste job til synshandicappede

Emil Utzon, der oprindelig er uddannet lydstudieteknikker og har arbejdet med både musik- og radioproduktion, blev selv som svagsynet ansat i All Ears i 2011 og overtog i 2019 en del af ejerskabet af virksomheden. Han glæder sig over, at All Ears er i vækst. Sidste år leverede virksomheden et overskud på 834.000 kroner, og pengene bliver geninvesteret i virksomheden for at skabe nye arbejdspladser til flere mennesker i målgruppen.

– Gennem alle årene har All Ears uddannet og beskæftiget omkring 200 personer med synshandicap. Mange er efter et godt forløb hos os blevet ansat i ordinære jobs i andre virksomheder. Jeg er meget stolt over, at vi har bevist, at vi er en bæredygtig forretning og er lykkedes med at øge antallet af medarbejdere fra 27 medarbejdere i 2022 til 35 ansatte i 2023. Efter nytår forventer vi yderligere at ansætte flere nye. Vores vision er, at All Ears om fem år kan beskæftige alle jobparate borgere med synshandicap på Sjælland, understreger Emil Utzon, der har fået sparring af forretningsudvikler Lars Danscher fra Erhvervshus Hovedstaden.

– Som ejerleder og direktør har du i hverdagen typisk mest fokus på driften, og derfor har det været meget nyttigt at få strategisk sparring af forretningsudvikler Lars Danscher fra Erhvervshus Hovedstaden blandt andet via Væksthjulet, en benchmark- og en SWOT-analyse. Jeg er blevet bevidst om vores vision og mål og på, hvor og hvordan jeg skal fokusere min tid og energi. Gennem sparringsforløbet har jeg fået lagt en vækstplan for, hvilke aktiviteter vi skal have fokus på og gennemføre for at realisere vores ambitioner, understreger Emil Utzon.

Som en del af sparringsforløbet med Erhvervshus Hovedstaden fik All Ears foretaget en væksthjulsscrening og en såkaldt SWOT-analyse og fik herved input og kompetencer til at arbejde både strategisk og konkret med visioner, mål og aktivitetsplaner for virksomhedens udvikling. Foto: Erhvervshus Hovedstaden

Borgmester Kasper Damsgaard i Glostrup Kommune glæder sig over, at All Ears har haft gavn af at få sparring af Erhvervshus Hovedstaden, som ikke koster virksomheder noget, da det er en del af den kommunalt finansierede erhvervsfremmeindsats.

– Tak til både virksomheden All Ears og Erhvervshus Hovedstaden for et super inspirerende besøg. Det er altid virkelig interessant at få et indblik i en af de mange og spændende virksomheder, der “bor” i Glostrup, og samtidig godt at få et praktisk eksempel på hvordan Erhvervshus Hovedstaden arbejder med virksomhedssparring i praksis. Et tilbud alle virksomheder i Glostrup kan gøre brug af uden omkostninger. Jeg vil gerne opfordre andre virksomheder i Glostrup til at kontakte Erhvervshuset eller kommunens Erhvervsambassadør for mere information, understreger borgmesteren og tilføjer, at kommunen er meget interesseret i at fortsætte dialogen med All Ears om at skabe jobs for borgere med synshandicap.

Adm. direktør Katrine Joensen fra Erhvervshus Hovedstaden supplerer:

– Det er meget inspirerende at møde en virksomhed med så meget hjerte, der viser verden, at mennesker med nedsat syn selvfølgelig er en ressource og har kompetencer og styrker, som giver dem en fordel. All Ears forretningsmodel skaber job for en målgruppe, som ellers har svært ved at få fodfæste på arbejdsmarkedet! Det er imponerende, at All Ears bliver drevet på markedsvilkår, og at virksomheden stadig er konkurrencedygtig i 2023.

All Ears er i vækst. Den socialøkonomiske telemarketingvirksomhed All Ears TM i Glostrup er på en bæredygtig udviklingsrejse med en unik mission, der handler om at levere Danmarks bedste telemarketing- og kundeserviceydelser ved at uddanne og ansætte mennesker med synshandicap. I de sidste par år er antallet af medarbejdere vokset. På billedet ses Lars Danscher (tv) og Emil Utzon. Foto: Erhvervshus Hovedstaden

 

Kommentarer