Magaxin

Find de rette gulve til kontor, køkken og garage

Artiklen er sponsoreret.

Er du på jagt efter et fint gulv til kontoret eller stuen? Hvis gulvtæpper er udelukkede (og det kan de fx være, fordi du ikke er meget for det omstændelige arbejde, pletfjernelse kan være), så overvej fx linoleum. Disse gulve er bløde og kan i et vist omfang hele små ridser, når de æltes under fødderne. 

Linoleum er ikke godt til køkkenet

Lad os nu prøve at se på køkkenet i stedet. Er linoleum også oplagt at bruge her? Svaret vil nok være nej – eller: Det er ikke en god idé at lægge linoleum, hvis ikke du er hurtig til at tørre spild op. Dette da vand på linoleum uden overfladebehandling trænger ned i gulvet og tvinger gulvets indhold af linolie op til overfladen, fordi vands massefylde er større end linolies. Og derved bliver gulvet udpint. 

Overvej vinyl- eller polyuretangulve til køkken og bad

Så i stedet burde du lægge et vinylgulv eller et polyuretangulv i køkkenet, da disse i modsætning til bl.a. udpint linoleum har en uporøs overflade, væske ikke trænger ned i. Den egenskab gør også, at disse gulve er nemme at rengøre. Begge typer gulve egner sig i øvrigt også til badeværelser af de samme årsager. Husk at være obs på, at gulvet på et badeværelse helst skal være skridhæmmende.

Prøv at læse mere om fordelene ved vinyl- og polyuretangulve hos et gulvfirma

Hvad skal du vælge til garager? Overvej epoxygulve

Kan du lægge vinyl eller polyuretan i garagen? Nej, det ville nok ikke være så klogt. Begge gulvtyper er forholdsvist bløde er derfor rare at gå på, men ude i din garage har du brug for et hårdt gulv, der ikke øjeblikkeligt bliver bøjet ud af form. Her kunne et epoxygulv være den rette løsning, siden disse har mange af de samme egenskaber som vinyl- og polyuretangulve, men har meget mere hårdhed.

Kommentarer