Samfund

Tilbud fra DOT: Rejs frit i 12 timer for 50 kroner med bus, tog og metro i weekenden

DOTs 12-timers billet gælder både til bus, tog og metro på Sjælland, Møn, Lolland og Falster. Pressefoto

Alle weekender i december sætter Din Offentlige Transport (DOT) en 12-timers billet til salg, hvor man for 50 kroner frit kan rejse med bus, tog og metro på lørdage og søndage. Tilbuddet gælder de kommende tre måneder på Sjælland, Lolland, Falster og Møn.

Rejs på tværs af bus, tog og metro i 12 timer for en flad halvtredser. Sådan lyder tilbuddet for passagerer på Sjælland, Lolland, Falster og Møn i weekenderne de kommende tre måneder.

– Med 12-timers billetten er der frit lejde til at rejse, lige så tosset man vil i alle weekender de kommende tre måneder. Desuden kan man tage to børn under 12 år med gratis på billetten, siger Jens Visholm, der er bestyrelsesformand for Din Offentlige Transport, DOT.

Tre områder

Sjælland og øerne er inddelt i tre områder og 12-timersbilletten gælder for et område ad gangen. Hvis turen går gennem to eller alle tre områder, så kan billetterne kombineres, så man samlet kan rejse på tværs af hele DOT’s område for 150 kr. med både busser, tog og metro.

Det vil sige, at hvis man for eksempel bor i Ringsted og skal til julemarked i Helsingør og efterfølgende til julefrokost på Frederiksberg, så kan alle rejser klares for 100 kroner, da rejsen kun foregår i to områder.

– 12-timers billetten bliver solgt i DOT Billetter app, hvor man kan købe den i ugen op til den weekend, der skal rejses, siger Jens Visholm.

Tilbuddet om at rejse med en 12-timers billet gælder for alle weekender i perioden fra lørdag den 2. december og frem til og med søndag den 25. februar 2024.

Sådan fungerer 12-timers billetten:

  • kan købes i DOT Billetter-appen for 50 kroner.
  • gælder til rejser med starttidspunkt på lørdage fra klokken 00.00 og til søndage klokken 23.59.
  • er gyldig i 12 timer fra starttidspunktet
  • giver adgang til rejser med bus, tog og metro på hele Sjælland, Lolland, Falster og Møn
  • er gyldig til den af de tre sjællandske zoneområder – syd, vest og øst, den er købt til. Se kort nedenfor.

Læs mere om billetten her.

Kommentarer